Gezonde voeding

De cijfers rondom overgewicht, obesitas e.d. zijn in de gemeente Neder-Betuwe niet positief. Inwoners van Neder-Betuwe zijn gemiddeld zwaarder dan in de rest van Nederland: 55 procent van de inwoners is te zwaar, 18 procent heeft obesitas en dat is bijna één op de vijf inwoners. De basis/oorzaak van overgewicht/obesitas begint al op jonge leeftijd, het aantal tieners dat te zwaar is stijgt nog steeds landelijk, zo ook in de gemeente Neder-Betuwe. De jongeren eten onvoldoende groente en fruit en bewegen te weinig. 

Als stichting nemen wij een rol om dit bij de jongere generaties al onder de aandacht te brengen en hier met advies en gezonde voeding een positieve bijdrage in te leveren. Dit willen we onder andere doen door jaarlijks (sport)evenementen/-activiteiten binnen de gemeente te voorzien van gezonde voeding zoals fruit en water(tappunten). Dit vormt een verrijking voor het evenement/activiteit en creëert daarnaast een zichtbaar besef over het belang van gezonde voeding.

Naast het beschikbaar stellen van gezonde voeding willen we bij eigen te organiseren evenement(en)/activiteiten voor basis- en middelbare scholen ook kennis en kunde over gezonde voeding en leefstijl verspreiden. Een workshop met kennis en advies zouden we daarnaast via een lezing of bij meerdere evenementen/activiteiten willen delen. Om hiermee ook het besef en belang van gezonde voeding en goede leefstijl bij een bredere doelgroep te laten landen.

Neem vrijblijvend contact met de Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe op om hier meer informatie en/of advies over te ontvangen, wij helpen u graag verder.