Over ons

De Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe heeft als visie om de sport- en beweegcijfers voor de jeugd in de gemeente Neder-Betuwe van een positieve impuls te voorzien. Om deze voornemens te realiseren en op een juiste wijze te organiseren is een stichting opgericht. Deze stichting kent het uitgangspunt ‘Sporten is gezond en begint jong’ en heeft als missie om sporten en bewegen op jonge leeftijd te stimuleren en faciliteren om daarmee het sport- en gezondheidsklimaat in de gemeente Neder-Betuwe van positieve en sportieve energie te voorzien. 

De Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe focust zich in eerste instantie op de nummer één volkssport: voetbal. Het doel is het creëren van een gezond en aantrekkelijk sportklimaat dat moet stimuleren tot meer bewegen. Het is ons doel te zorgen dat ieder kind met een veilig en sportief gevoel het veld op gaat en met een goed en voldaan gevoel het veld verlaat. Een goed verzorgd leerklimaat draagt bij aan het ontwikkelen van individuele competenties die zowel in het veld als daarbuiten een kind verder helpen. Uiteindelijk willen we ieder kind het sportgevoel laten beleven. Daarbij willen we de hele jeugdopleiding gebruiken als persoonlijk leerproces ter ontwikkeling van algemene bewegingsvaardigheden.


Het doel van deze stichting is om op transparante en open wijze een aantal keren per jaar met de samenwerkingspartners te overleggen. Als Stichting Jeugd Doen Bewegen Neder-Betuwe streven wij naar een samenwerking waarin transparantie en inspraak over bestede gelden belangrijke waarden moeten zijn. Het oprichten van deze stichting draagt bij in deze samenwerking omdat het bestuur van deze stichting een samenstelling vanuit gezondheid, bedrijfsleven en sport kent.